Bahan2:
1 bungkus maggie
4 cawan tepung gandum
1 batang carrot - dihiris panjang2
1 biji bawang besar dihiris2
taugeh ] ikut
daun bawang ] suka
daun kucai ] byk
daun sup ] mana
lada hitam/putih, ditumbuk ] nak taruh
garam secukup rasa
p/s: nak campur ikan bilis/ udang/ sausage yang dipotong2 pun boleh.
Cara2:
1) Maggie direndam lembut dan ditoskan.
2) Campurkan semua bahan.
3) Masukkan air dan gaul rata2 - agak2lah macam kita buat cucur kodok.
4) Lepas tu, bolehlah goreng. Minyak jangan lupa panaskan dulu....
5) Dah masak boleh makan, cicah dengan sos cili atau sambal ikan bilis.
oooppppsss....sorry.
1) campur sebiji telur untuk lembutkan adunan.
2) maggie plak, memang kena gunting, kalau tak, alamat berjurai panjanglah.
3) waktu nak goreng tak payah bulatkan. selalunya goreng macam cucur udang. Saiz gorengan tu tak kisahlah, nak besar - senduk nasi, nak kecil – pakai sudu.
No comments:
Post a Comment