Sunday, March 7, 2010

Kek Lapis Payung Negara..


Bahan-bahan ( 8 1/2" x 8 1/2" loyang )

  • 450 gm mentega
  • 10 biji telur ayam
  • 1 1/2" gelas tepung gandum
  • 1 1/2" gelas gula icing
  • 1 sudu teh esen vanila
  • 1 tin kecil susu pekat manis
  • 1 cawan jem (aku pakai bluberry)
  • 1 cawan milo
  • 1 cawan horlicks
  • 1 tin sederhana kaya

Cara-cara

  1. Pukul mentega & gula hingga kembang
  2. Masukkan telur satu persatu & pukul hingga betul² kembang
  3. Masukkan tepung, vanila, susu & gaul hingga sebati
  4. Bahagi kan adunan kepada 4 bahagian
  5. Bahagian 1 campur dengan jem
  6. Bahagian 2 campur dengan horlicks
  7. Bahagian 3 campur dengan milo
  8. Bahagian 4 campur dengan kaya
  9. Kukus lapisan jem baru diikuti lapisan yang lain sehingga habis...
  10. Untuk tahan lama simpan dalam peti sejuk...

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails